Tagebuch 27-12-2017 (slot)

Toen S me er op wees dat ik met mijn klaagzangen in herhaling dreig te vervallen wist ik dat het tijd was om te stoppen met dit Tagebuch. De luiken gaan dicht, u mag niet meer meekijken. Ik wil mijn energie steken in het verder verbouwen van ons huis en weer structureel gaan schrijven, zoals ik jaren deed, iedere ochtend.

Ik wil eerst de novelle Malterfoske af maken en daarna de roman Canisius. Ik kom er al herlezend achter dat die twee werken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, het gaat eigenlijk om dezelfde families. Uiteraard zijn die verhalen fictief, laat ik dat duidelijk uitspreken, want voor je het weet zijn er collega’s die vinden dat je onderzocht moet worden door justitie, ik ben namelijk ook naïef en niet erg handig met de media.

Ik zal heus nog weleens werk op mijn blog plaatsen, maar dan worden het gedichten of korte verhalen. Wellicht dat ik die ooit nog bundel, maar vooralsnog heb ik niet genoeg goed werk.

Toen ik dit blog begon koos ik voor de titel De Waterwolf omdat ik dacht dat we een huis zouden kopen met uitzicht op het gelijknamige gemaal bij Electra, een van die vele magische plekken in het Groningse landschap. Het is allemaal anders gelopen. Ik woon nu vlakbij het Lauwersmeer en kom ook weer geregeld in Friesland en ik voel me daar eigenlijk heel goed bij. Ik beweeg me ook tamelijk gemakkelijk tussen de mensen in dit grensgebied, hoewel ik me net iets meer Groninger voel.

Ik heb iets met het Westerkwartier van Groningen en de Friese Wouden. De mensen zijn net even anders als elders. Rauwer, ongepolijster en met een licht anarchistische inslag. Mijn opa Lammert kwam immers ook uit die Friese streek en dat verklaart wellicht waarom ik me daar zo thuis voel. Nuver folk en nuver volk tegelijk. Je schrijft het hetzelfde, maar de betekenis is compleet tegengesteld.

Ik sluit dus de luiken, als ik ze weer open hoop ik een boek af te hebben.

 ©Lammert Voos

4f0df33bda45f17b9f556c1cebe243fa9fe3c90d

Advertenties

2 gedachtes over “Tagebuch 27-12-2017 (slot)

  1. Pingback: Blog Lammert Voos: Nuver folk en nuver volk | ensafh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s