Tagebuch 9-7-2018

Ik ben omringd door idioten, denk ik vaak  Was dat maar zo. Ik ben geneigd te gaan geloven in pure intrinsieke slechtheid.  Oliebedrijven sturen olie en benzine met giftige stoffen daarin, zo giftig dat het hier niet verkocht mag worden, naar West-Afrika. Afrikanen mogen niet naar Europa komen, want wij wensen onze welvaart niet te delen. Afrikanen mogen verzuipen in de Middellandse Zee, van uitputting sterven in de woestijn, verhongeren, verdorsten, vermoord worden door hun slechte leiders of kapot gaan aan de giftige lucht die wij ze leveren.

Ik ben omringd door idioten. Idioten die aardbevingen hebben veroorzaakt in Groningen die nu vergoedingen willen voor gederfde inkomsten en vrolijk gaan fracken aan de grenzen van de provincie, in Friesland, Noord-Holland, Brabant, Twente, Achterhoek en ga zo maar door. Hiermee verpesten die idioten het grondwater en veroorzaken ook daar aardbevingen. Niemand zit erop te wachten, behalve de idioten van de oliemaatschappijen en de regering die vrolijk en dubbelhartig vergunningen blijft afgeven. Na ons de zondvloed.

Ik ben omringd door idioten. Vorige week waren S en ik het verbouwen even helemaal zat en we togen naar het midden van het land. We zaten op een terras aan de Vecht bij een hotel dat Mooirivier heet. Het klinkt bijna als een gospel. De bediening bestond uit jongedames met attitude, zeg maar. Recht van de hotelschool. De crème de la crème van de serveersters, zeg maar. Allemaal rijzig en slank, met regelmatige trekken, lang haar in een paardenstaart; volstrekt inwisselbaar en net zo min van elkaar te onderscheiden als dames in een burka. Wat is het verband nu met onze bestuurders en topmensen van oliebedrijven?

Niets zo dom als misplaatste arrogantie.

©Lammert Voos

aardbevingen_frackingschaliegas

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s